Knut Husdal oppsummerer 2021

Knut Husdal har laget en såkalt «tråd» på twitter der han oppsummerer Vikingsesongen 2021 fra A til Å. Vi har fått lov til å dele hans sesongoppsummering på Vikingpodden.no. Takk til Knut! Vi anbefaler alle å følge han på twitter @KHusdal

Knut Husdal (til høyre) oppsummerer 2021-sesongen fra A til Å. Her sammen med Lars (venstre) og Aleksander (midten) etter innspilling av episode 85.

A: Austbø, Iven. Vår trofaste keeper gjennom så mange år legger hanskene på hylla. Vi takker for innsatsen, og hyller han for viktige redninger og ikke minst for det engasjementet hans innlevelse og innsats har gitt oss på tribunen. 

B: Berisha. Årets målkonge med 22 mål og 6 målgivende. Herlig innsats gjør ham også til en kongespiller.

Han har vært så god at han må beskyttes fra podcaster fra unevnelige klubber. Det holder å være med i en for karrierens del.

C: Cupmester! Viking er fremdeles regjernede cupmestere. Ikke bruk tid på twitter. Se heller cupfinalen en gang til. Vi sees på cupfinalen 2022!
https://tv.nrk.no/serie/fotball-nm-menn-veien-til-ullevaal/201912/MSPO30550119/avspiller

D: -«Delt hovedtreneransvar? To hovedtrenere har vært prøvd et par ganger tidligere og har trynet skikkelig hver gang. Har ingen tro på det prosjektet.»
– Undertegnede i litt for mange samtaler før sesongen startet.

E: Eirik Bjørnø. Vikings unge og lovende adm.dir. er i ferd med å gjøre Viking til et mønsterbruk. Bjørnø er faktisk så ung at han måtte vise legitimasjon for å komme inn på Vikingfesten på Heidis i Tromsø. Følg @EirikBjorno (twitter) for ungdommelig innsikt.

Vil du bli bedre kjent med, og lære mer om Felt O? Hør episode 75 med Danilo, Rune og Roar fra Felt O på besøk.

F: Felt O. Vikings største suksess i 2021? Så stor suksess at Felt O kommer til å sluke Felt P i 2022. Supporterne er i ferd med å gå fra å være gode til å bli landets beste supportergruppe. Det blir TRØKK i 2022. Bli med og stå du også!
ticketco.events/no/nb/events/1…

G: G16 Cupmestere!

G16 guttene ble suveren norgesmester da de slo Sarpsborg 4-0 i finalen på SR-Bank Arena. Vi gratulerer!

…og vi gleder oss til å se dere på A-laget!

https://www.vikingfotball.no/nyheter/overlegne-norgesmestere

G16-laget viste frem pokalen og mottok hyllest på SR-bank Arena 5.12.21

H: Himmelriket. Jeg tror det er øyeblikk som overtidsscoringene mot Molde og KBK. Bakdelen: Du vet ikke hvor fantastisk det er uten å ha vært en tur i helvete. Kom deg på kamp når Viking sliter. Slitet gjør disse høydepunktene så uendelig mye bedre.

I: Ingen fest uten pyro!

Pyro hever publikumsopplevelsen på stadion. Å se pyro på TV er enda kjedeligere enn å se fyrverkeri på TV. Pyro må oppleves live. Håper @vikingfotball ser hvilken fantastisk differensiator pyro er for publikum live vs TV. Både barn og spillerne elsker det

Mange er glad i pyro. Her fyres det løs under bortekampen mot Strømsgodset 17.10.21. Viking vant kampen på tribunen, men også på banen (0-1).

J: J16. Cupmestere! 

Hekkan for noen 16 åringer det er i Viking. Vi gleder oss til å se denne gjengen løfte cupfinalepokalen for seniorer om noen år!
…og seriemesterskapet deretter
https://www.vikingfotball.no/nyheter/ble-norgesmestere

Helle Aune viste fram pokalen J16-laget feiret på SR-bank Arena 5.12.21

K: Kort. Viking fikk 51 gule og 2 røde. Det gir bare litt ekstra spenning så lenge vi spiller mot Sandefjord…
nifs.no/kort_lag.php

I Viking skriver man lag med stor L. Her før Viking-Sandefjord 2.10.21

L: Lagånden til Viking har vært fantastisk. Hele 26 poeng er tatt etter at vi har ligget under. 2021 har vært det inverse 2017. Vi har gått fra å være sikker på at Viking slipper inn på slutten til trygge på at vi skal slå tilbake på slutten.

M: Magiske opplevelser har det vært mange av i 2021 sesongen. Kanskje den aller største magien var 359 supportere som tok turen til Tromsø for å hylle spillerne etter en flott sesong.

N: New Zealand: Vår nye jaktmark etter forsterkninger. Joe Bell har vært så god at Stensness måtte skifte landslag for å unngå at andre klubber begynner å speide etter spillere der nede.

O: Olav Nilsen. 414 kamper, 116 mål, 62 landskamper, 19 landslagsmål og 4 seriegull. Det var en bauta som dessverre gikk bort 11 oktober i år. Heldige var dem som fikk se Olav Viking spille.

P: Podcasts. Viking har 3 fantastiske podcasts som er obligatorisk høring. 

Felt O podcast om livet som supporter (Spotify, Apple). 
Vikingpodden som alltid blir hørt etter kamp (Spotify, Apple).
Studio A som gir Aftenbladets vinkling (krever abonnement).

Q: QR kode. Heldigvis har mange puber i byen beholdt QR kodene. Kjapt scan, vipps og så dukker det opp en øl på bordet. Dette hadde vært fantastisk på stadion. Scan en kode og så dukker det opp en øl på plassen min.

R: Rbk slo oss i Trondheim. Deretter har pilene pekt i motsatt retning. Forrige ganger Viking kom høyere enn rbk på tabellen var i 2007, 2005 og 1991. Å knuse dem i cupen var et høydepunkt!

Veton Berisha og Kristoffer Løkberg feirer ett av målene under cupkampen da RBK ble beseiret for andre gang på mindre enn en måned. SR-Bank Arena 22.9.21.

S: Snøballkrig. Kuldekampene i vinter er et skikkelig bevis på NFFs sitt ønske om å bli bedre ved å spille om vinteren som i de store ligaene ikke gjør fotballen bedre. Det egner seg bare til å kvitte seg med tilskuerne. Avslutt sesongen i oktober!

T: Trøndere ser ikke ut til å være ønsket i rbk. Heldigvis. Den beste trønderske fotballspilleren, Kristoffer Løkberg, spiller heldigvis i Viking.

Kristoffer Løkberg satte inn 1-0 med hodet og plaget rbk-spillerne før han måtte gå av banen etter en trøkk mot kneet. Verdens beste trønder!

U: Utvisninger. Både Gunnarssons mot Sandefjord og ikke minst Brekalos mot KBK (eg. mot Gunnarsson). Utrolig nok vant vi begge kampene. Liker ikke utvisninger på Vikinger. La oss heller hylle Østbø som kom inn og hadde en kjempekamp mot Sandefjord.

Knut mener Østbø fortjener hyllest i etterkant av Gunnarssons utvisning hjemme mot Sandefjord.

V: Vannpolo. Viking er bedre enn Brann i vannpolo. Kampen i Bergen var en farse. Vi kan være fornøyde med 3 poeng, men denne tullekampen skulle aldri vært spilt.

W: WTF? Gunnarsson filmer etter at Brekalo var for heit i toppen. Greit med to vinnerskaller, men hva f… Gunnarsson?

Samtidig må vi huske at de ikke ble fotballspillere pga sitt lynende intellekt. La oss puste litt med magen og håpe at begge lærer.
https://www.eurosport.no/fotball/eliteserien/2020/tripic-ser-lagkameraten-bli-utvist-for-dytt-pa-egen-keeper-stygge-scener_vid1578988/video.shtml

X: X-faktor: Shayne Pattynama har definitivt en X-faktor. 2 mål og 4 målgivende. Totalt gav hans mål og målgivende Viking 7 ekstra poeng i årets serie.

Y: Yngre spillere får sjansen i Viking. Noe av det mest gledelige med Viking er den fortsatte satsingen på unge talenter. De får smake litt på nivået, blir leid ut, og mange av dem etablerer seg som sikre kort på A-laget

Z: Zlatko Tripic. Vår hærfører. Kom hjem fra Tyrkia for å bygge Viking. 7 mål og 4 målgivende og innsats til beina knekker. Er det rart fansen elsker ham?

Zlatko ble Vikingpoddens første gjest i 2022.

Æ: Ærefull karriere: I år takker vi av Johnny Furdal. Trist at kroppen ikke ville mer. Dine skuldre har båret mye av oppturen fra OBOS til Europa. Heldigvis fortsetter Furdal i Vikingsystemet

Ø: Øyvind Jacobsen, Vikings eminente speaker og en av klubbens største klavertrampere. Følg @OJacobsen for god innsikt om både Viking og lokalfotball. Som en bonus får du rå propaganda fra maktens kommunale korridorer. Elsker å tråkke på sarte tær.

Å

Årets mål: Berisha mot Sandefjord. Klikk klakk med Harald Nilsen Tangen.

Årets kontring: Bjørshol mot KBK 3 minutter på overtid.

Årets spiller: Joe Bell

Årets gjennombrudd: Harald Nilsen Tangen

Årets redning: Gunnarsson hjemme mot Odd.

Årets spiller både her og der. Mange har kåret Joe Bell til årets spiller i Viking 2021. Blant annet Rogalands Avis, Knut Husdal og Vikingpoddens lyttere.